موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب
Menu
در همایش بين المللی «غزنه و زبان و ادب فارسی»

بازشناساندن جايگاه بلند غزنه به همگان يك رسالت مشترک است

29 مهر 1392 23:53 | 0 نظر
Article Rating | امتیاز: با 0 رای
بازشناساندن جايگاه بلند غزنه به همگان يك رسالت مشترک است
به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، متن كامل پيام «محمدجواد ظريف» كه روز دوشنبه توسط «حسن قشقاوي» معاون وي در همايش بين المللي غزنه و زبان و ادب فارسي قرائت شد، به شرح ذيل است:


اعلام غزنه به عنوان يكي از سه پايتخت فرهنگي جهان اسلام در سال ۲۰۱۳ از سوي وزراي فرهنگ كشورهاي اسلامي و نهاد آموزشي، علمي، فرهنگي سازمان همكاري اسلامي رويدادي مسرت‌بخش و غرور‌آفرين است.

همت ستودنی فرهنگستان زبان و ادب فارسي برای پاسداشت اين رويداد بزرگ و برگزاری اين همايش مهم در خور سپاس فراوان است. 

در آغاز مايلم اين انتخاب شايسته را به دولت و ملت عزيز افغانستان، به جامعه بزرگ فارسي ‌زبان و به شما حضار گرامي شادباش گويم و براي شهر تاريخي غزنه و مردم شريف آن فردايي نويدبخش آرزو كنم.

ميهمانان ارجمند، خانم ها، آقايان:
اين واقعيت كه غزنه درگذر تاريخ نقشي بارز در گسترش تمدن، علم و فرهنگ داشته بيانگر هويت ارزشمند اين ديار است. هويتي كه باعث شد در فراز و نشيب روزگار، القابي همچون عروس‌البلاد، مدينه ثانيه، گنجه يا سومين گنج و اينك پايتخت فرهنگي جهان اسلام به غزنه پيشكش شود.
برشمردن افتخارات غزنه گرچه سرور‌آفرين و ستايش برانگيز است، اما بدون اندوه و حسرت و عبرت نيست. اندوه شكوهي از دست رفته، حسرت رفعتي به زير كشيده و عبرت دلسوزان به انتظار نشسته.
سرزميني كه روزگاري كانون علم و فرهنگ و تجارت و سياست و قدرت بوده و دياري كه ياد مفاخر ماندگاري همچون فردوسي و سنايي و بيهقي را پاس داشته، اينك دوراني ديگرگون را سپري مي‌كند. طي قرن‌ها، عواملي مانند اختلافات و درگيري‌هاي داخلي، غفلت از آموزه‌هاي تمدني و ديني و تهاجمات و مداخلات خارجي اين پيكر تنومند را رنجور كرد و سرانجام به عصر طلايي آن پايان داد. اكنون بر دوستداران دل ‌نگران غزنه كه با هم‌انديشي، همدلي و همكاري اميد به تابش پرتويي از فروغ ديرين را در دل‌ها زنده كنند. بازشناساندن جايگاه بلند غزنه به همگان، يك رسالت مشترك است و عزم جمعي مي‌طلبد.
به باور اينجانب، اهتمام جامعه بزرگ ياران غزنه شامل فرهنگ دوستان زبان فارسي و خارجي، مي‌تواند راه رسيدن به اين مقصود را هموار نمايد. اطمينان دارم توفيق ما در به بار نشاندن اين خيزش همگاني نتايج مباركي از جمله: اعتلاي آرمان همبستگي و همزيستي، تعميق پيوندهاي فرهنگي در قلمرو خراسان بزرگ و تنگ تركردن فضا براي تندروي‌ها و تعصب‌ورزي‌ها را در پي خواهد داشت.
خوشبختانه دولت محترم افغانستان كه از تجارب بسيار با ارزشي در تعامل با سازمان‌هاي بين‌المللي بويژه يونسكو برخوردار بوده و در معرفي و ثبت تعدادي از آثار تاريخي مشهور آن كشور به عنوان ميراث جهاني موفق عمل كرده و در گزينش غزنه به پايتختي فرهنگي جهان اسلام نيز نقش اصلي را ايفا نموده، به شايستگي مي‌تواند پيشرو اين نهضت فرهنگي خجسته باشد.
به اعتقاد اينجانب برگزاري اين همايش بين‌المللي ضمن ايجاد بستر ارتقاء، همكاري مراكز فرهنگي و علمي دو كشور امكان انجام اقدامات فرهنگي، اقتصادي و زيربنايي توسط نهادهاي بين‌المللي و منطقه‌اي را در اين شهر كه متاسفانه ظرف سال‌هاي اخير صدمات فراواني به بناهاي تاريخي و فرهنگي آن وارد شده، فراهم خواهد ساخت.
وزارت امور خارجه آمادگي دارد تا با در اختيار قرار دادن تجارب و مساعدت‌هاي خود در اين زمينه، همسو با ساير بخش‌هاي دولت جمهوري اسلامي ايران، در پيشبرد اين حركت تمدني خطير مشاركت داشته باشد.
اميد است با همت مردم شريف افغانستان و خروج نيروهاي نظامي خارجي، بلاي جنگ، خشونت، ويراني و ناامني براي هميشه از آن كشور رخت بربندد و بار ديگر درخشش غزنه، اين گوهر تمدني ارزنده و اين نماد فرهنگي سرافراز را نظاره‌گر باشيم.

همايش دو روزه و بين المللي غزنه و زبان و ادب فارسي با حضور علي جنتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، غلامعلي حداد عادل رييس فرهنگستان زبان و ادب فارسي و جمعي از مسوولان فرهنگي، اساتيد دانشگاهي و اهل قلم در تالار هويزه باغ موزه دفاع مقدس افتتاح شد. 

کانال شهرستان ادب در پیام رسان ایتا کانال بله شهرستان ادب کانال تلگرام شهرستان ادب
تصاویر پیوست
  • بازشناساندن جايگاه بلند غزنه به همگان يك رسالت مشترک است
امتیاز دهید:
نظرات

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.