موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب
Menu
حاشیه نگاری از دومین اردوی دوره سوم آموزشی شعر جوان انقلاب (آفتابگردان‎ها)

حاشیه‎های اردوی شهرکرد _ روز اول

30 مرداد 1393 22:18 | 1 نظر
Article Rating | امتیاز: 5 با 1 رای
حاشیه‎های اردوی شهرکرد _ روز اول

-کاروان آفتابگردان ها که چهارشنبه 29 مرداد از تهران به سمت شهرکرد حرکت کرده بود، در اولین دقایق روز پنجشنبه به شهرکرد رسید. در ابتدای ورود آفتابگردان های شعر انقلاب اسلامی به اردوگاه، به مبارکی مقدمشان سنت قربانی و دود کردن اسپند برگزار شد.

-علیرغم خستگی چندین ساعت سفر به مقصد شهرکرد، شب اول اقامت شعرا نیز با شب بیداری همراه بود. شاعران جوان در گعده هایی با حضور اساتید و شاعرانی چون دکتر حسن دلبری، محمدرضا طهماسبی، میلاد عرفان پور، رسول پیره و... به شعرخوانی و خاطره گویی پرداختند. محمدرضا طهماسبی طبق معمول با خاطره گویی های شیرین خود، خستگی راه را از تن شعرای جوان بیرون کرد.

-اولین صبح اردو، در حالی آغاز شد که شاعرانی چون علی محمد مودب، سیدوحید سمنانی، محمدحسین نعمتی و محمدمهدی سیار به جمع آفتابگردان ها پیوستند. در این میان جای خالی استاد یوسفعلی میرشکاک که به علت مشغله نتوانست کاروان آفتابگردان ها را همراهی کند باعث تاسف شاعران جوان شد.

-افتتاحیه ی اردوی دوم دوره ی سوم آفتابگردان ها، با صحبت های شاعر و مدیر روابط عمومی موسسه شهرستان ادب، محمدحسین نعمتی آغاز شد. نعمتی ضمن خوشامد به آفتابگردان های شعر، از اردوهای پیشین گفت و برای توضیحات بیشتر از علی محمد مودب، شاعر و مدیرعامل شهرستان ادب برای خوشامد و صحبت ابتدایی با شاعران جوان دعوت کرد. مودب از دین شاعران به مردم و انقلاب و امام گفت و به آن ها خوشامد گفت. میلاد عرفان پور، شاعر و مدیر دفتر شعر شهرستان ادب نیز سخنران دیگر مراسم افتتاحیه بود که به تشریح کم و کیف اردوی آفتابگردان ها پرداخت. معاون فرهنگی اداره کل ارشاد چهارمحال و بختیاری نیز از طرف مسئولین فرهنگی این استان به آفتابگردان ها خوشامد گفت و روزهایی پربار را برایشان آرزو کرد.

-شعرخوانی های افتتاحیه، بخش موردعلاقه ی حضار بود. دکتر عباس احمدی، طنزپرداز و شاعر مجموعه ی «دانشگاه نامه»، یک غزل برای غزه و یک غزل طنز خواند که با استقبال شاعران جوان روبرو شد. غزل طنز احمدی، نقیضه ای بود بر غزل معروف فاضل نظری: «مرگ در قاموس ما از بی وفایی بهتر است...»

-دکتر حسن دلبری که از مشهد مقدس به جمع آفتابگردان ها پیوسته است، غزلی رضوی خواند. دکتر محمدمهدی سیار نیز در ادامه سفرنامه ی مشهد خودش را برای شاعران جوان خواند. محمدرضا طهماسبی نیز، غزلی عاشقانه خواند. سیدوحید سمنانی، سید رسول پیره و محمدحسین نعمتی دیگر شاعرانی بودند که در افتتاحیه به شعرخوانی پرداختند.

-نخستین کلاس آموزشی دوره، «زبان فارسی امام خمینی(ره)» بود. علی محمد مودب، استاد این کلاس آموزشی، از نقش امام خمینی در قدرت یافتن دوباره ی زبان فارسی در دوران افول امپراطوری ایران گفت. مودب، امام را روستازاده ای دانست که معادلات عالم را به هم زد و چنان قوتی به زبان فارسی بخشید که این زبان توانست چندی بعد با زبان های دیگر عالم وارد چالش شود. شاعر محموعه ی کهکشان چهره ها سپس از مسئولیت شاعران در قبال ادامه ی راه شهدا گفت. پایان بخش صحبت های مودب، با پیشنهاد به جای دکتر سیار به شعرخوانی ایشان اختصاص یافت. استاد مودب شعر سپید معروف خود «تو شبیه خودت هستی محمدعلی» را برای حاضران خواند که باعث شد شاعران جوان و خود مودب، تحت تاثیر قرار بگیرند.

-سیر تطور غزل، دومین کارگاه آموزشی دوره بود. دکتر دلبری در این کلاس غزل فارسی را در آینه ی تاریخ تا دوران معاصر مورد شرح و بررسی قرار داد.

-یکی از بخش های جذاب اردو برای شاعران جوان، مسابقه ی فوتبال اساتید و شاعران بزرگتر، با آفتابگردان ها بود. دیدن پا به توپ شدن شاعرانی چون محمدحسین نعمتی، محمدرضا طهماسبی، میلاد عرفان پور، عباس احمدی و... از صحنه های به یادماندنی و خاطره انگیز اردوی شهرکرد بود.

-مشروح کارگاه ها و گزارش تصویری، به صورت روزانه در همین پایگاه اینترنتی منتشر خواهد شد. در روزهای آینده با ما باشید.


کانال شهرستان ادب در پیام رسان ایتا کانال بله شهرستان ادب کانال تلگرام شهرستان ادب
تصاویر پیوست
  • حاشیه‎های اردوی شهرکرد _ روز اول
امتیاز دهید:
نظرات

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: