موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب
Menu
نفست شکفته بادا و ترانه‌ات شنیدم؛ گل آفتابگردان!

افتتاحیه‌ی اردوی آفتابگردان‌ها

31 مرداد 1393 16:09 | 0 نظر
Article Rating | امتیاز: 3.5 با 2 رای
افتتاحیه‌ی اردوی آفتابگردان‌ها

شهرستان ادب: افتتاحیه‌ی اردوی آفتابگردان‌ها، در نخستین روز حضور اعضای آفتابگردان‌ها در شهرکرد، روز پنجشنبه سی‌ام مردادماه، برگزار شد. این جلسه با قرائت آیاتی چند از کلام‌الله مجید و خواندن دسته‌جمعی سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد. محمدحسین نعمتی برنامه را با شعري از استاد شفيعي كدكني آغاز كرد 

نفست شكفته بادا و

               ترانه ات شنيدم

                              گل آفتابگردان !

نگهت خجسته بادا و

                 شكفتن تو ديدم

                              گل آفتابگردان !

به سحر كه خفته در باغ ، صنوبر و ستاره ،

تو به آب ها سپاري همه صبر و خواب خود را

و رصد كني  ز هر سو ، ره آفتاب خود را ...

وي ضمن خوشامدگویی به حاضرین در این جلسه و آرزوی موفقیت برای آن‌ها، از علی‌محمد مودب دعوت کرد تا برای سخنرانی روی سن برود.

مدیرعامل موسسه‌ی شهرستان ادب، تصریح کرد: «شعر جوان انقلاب اسلامی، ترکیبی که ما امروز ذیل این نام دور هم جمع شده‌ایم، ترکیب مقدسی است و ما به این نام افتخار می‌کنیم. انقلاب اسلامی بیش از هر چیزی با نام امام شناخته‌ شده‌است. در قرنی که قدرت‌های بزرگ عالم برای نابودی زبان فارسی تلاش، تدبیر و همتی جدی گذاشتند، مردی از فارس آمد و بازی را عوض کرد. امام خمینی (ره) به عنوان یک نمونه‌ی درخشان، چهره‌ای است که با زبان فارسی شناخته‌ شده‌است؛ یعنی ایشان از همان اول فارسی سخن گفت و حتی قبل از فعالی‌های سیاسی خود در کتاب‌های اخلاقی و کتاب‌های دیگر هم به فارسی نوشتند این مورد در بین علمای آن زمان هم پدیده‌ی نادری بود. امام آمد و با تکیه بر هویت ایرانی ما و توجه به نگاه عرفانی و کنار گذاشتن نگاه‌های خشک صرفا فقهی، به زنده نگاه‌داشتن زبان فارسی کمک کرد.»

زبان فارسی، تاثیرگذارترین زبان در تاریخ معاصر جهان

صاحب کتاب کهکشان چهره‌ها در جمع اعضای دوره‌ی سوم آفتابگردان‌ها، افزود: «به عقیده‌ی من زبان فارسی، یکی از جدی‌ترین و تاثیرگذارترین زبان‌هایی است که در تاریخ معاصر چهره نشان داده‌است. علی‌رغم اینکه تمام امپراطوری‌های رسانه‌ای در اختیار کشور‌های غربی قرار دارد، ولی زبان فارسی با تمیه بر قلب و قلب امام (ره) که تعریف دیگر.ی از تپش و زندگی داشت توانست خود را رشد و ارتقا دهد. ماجرای شعر، ماجرای قلب است، ماجرای تپش و زندگی است. ایشان با تکیه بر بعد عاطفی قلب و شرایط روحی خودشان، جامعه را متوجه می‌کند که این زندگی مرگ است و اینمجموعه‌یتحت فشار مردم مستضعف ایران، با این انرژی‌ای که از یک روحانی می‌گیرند ماجرایی را آغاز می‌کنند که تا امروز در عالم، ادامه داشته‌است.»

پس از این، نعمتی از میلاد عرفان‌پور مدیر دفتر شعر موسسه‌ی شهرستان ادب دعوت کرد تا برای سخنرانی در جایگاه قرار بگیرد. شاعر کتاب تازه‌ به چاپ رسیده‌ی نامه‌ها، ضمن سلام و خوشامدگویی به حاضرین در جلسه، آرزو کرد تا این جلسات به ارتقای فرهنگ و ادبیات و هم‌افزایی در حوزه‌ی ادبیات انقلاب اسلامی کمک نماید. پس از این وی توضیحاتی کلی در خصوص دوره‌های آموزشی شعر جوان انقلاب اسلامی ارائه داد: «این دوره‌ها یک‌سری و یک مجموعه فعالیت ادبی و خدمات هست که با پشتوانه‌ی خیلی از شاعران و استادان و پیشکسوتان حوزه‌ی شعر برای به ثمر نشستن نسل نویی در انقلاب اسلامی انجام می‌گیرد و موسسه‌ی شهرستان ادب در صدد این است که با آموزش به نسل جوان، گروهی از جوانان صاحب فکر و اندیشه را آماده‌ی کمک به انقلاب اسلامی و پربارتر شدن آن کند.»

وی با تاکید بر جدی‌گرفتن این برنامه‌ها و تلاش و همت برای استفاده از آن‌ها، افزود: «اصالت اردو، اردویی آموزشی است؛ هرچند برنامه‌های تفریحی زیادی هم تدارک دیده‌ شده‌است و هدف از آن رشد توانایی‌های ادبی شماست.»

میلاد عرفان‌پور با اشاره بر اینکه تعدادی از اعضای دوره‌های اول و دوم در این جمع حضور دارند، علت این امر را به این صورت توضیح داد: «تلاش‌هایی که در هر دوره صورت گرفته‌است و جدیتی که ما از این اعضا شاهد بوده‌ایم، ما را بر این واداشت که پرونده‌هایی تخصصی برای هر کدام از این اعضا ایجاد کنیم و آن‌ها را مورد حمایت خود قرار دهیم تا زمانی که آن‌ها به مرحله‌ی تولید متن برسند و بتوانند تولید محتوایی خوب داشته‌باشند.»

پس از اتمام سخنان، وی از مهمان‌های این دوره، آقایان حسن دلبری، عباس احمدی، محمدرضا طهماسبی، سیدوحید سمنانی، سیدرسول پیره و محمدمهدی سیار تشکر به عمل آورد.

دوره‌ی آفتابگردان‌ها نویدبخش دور جدیدی از فعالیت‌های فرهنگی در شهرکرد است.

نعمتی، پس از معرفی اساتید حاضر در این اردو، از آقای لعل درگانی نماینده‌ و معاون فرهنگی وزارت ارشاد در شهرستان شهرکرد دعوت کرد تا دقایقی به سخنرانی بپردازد.

لعل درگانی، پس از سلام و خوشامدگویی، از حضور در این جلسه تشکر کرد. وی افزود: «من شعر خصوصا شعر انقلاب اسلامی- را بسیار دوست دارم و امیدواریم حضور این عزیزان بارقه‌ی امیدی برای شعر جوان و شعر انقلاب اسلامی در استان باشد.»

این فعال فرهنگی، با آرزوی اینکه این اردو بتواند انجمن‌های ادبی فعال و نیمه‌فعال را در این شهر، بر سر ذوق آورده و دوباره منجر به فعالیت آن‌ها شود و منجر به حرکتی مستدام و همیشگی شود، از طرف تمامی مسئولین این شهر و استان به اعضای دوره‌ی افتابگردان‌ها و مسئولین شهرستان ادب خوشامدی دوباره گفت.

پس از پایان سخنرانی‌ مسئولین این جلسه، نعمتی از دکتر عباس احمدی دعوت کرد تا برای حاضرین در جلسه شعری بخوانند. عباس احمدی، پس از تشویق حاضرین، دو شعر کوتاه یکی در مورد غزه و دیگری شعری طنز- از خود خواند:

ای قوم! جسارت نشود، دیرزمانی است

از غیرت و از عشق، نه نام و نه نشانی است...

دکتر حسن دلبری که از خراسان به جمع آفتابگردان‌ها پیوسته بود، با دعوت مجری، غزلی رضوی خواند:

اینجا طلسم گنج خدایی، شکسته باش

پابوس لحظه‌های رضایی، شکسته باش...

در ادامه‌ی خوانش شعرهای رضوی، محمدمهدی سیار هم سفرنامه‌ی منظوم خودش از سفر مشهد را برای حاضران خواند:

جای شما هم خالی بود، دو سه روزی مشهد ماندم

جای خودم هم خالی بود، دو سه روزی خوش گذراندم...

محمدرضا طهماسبی، سیدوحید سمنانی، سید رسول پیره و محمدحسین نعمتی، شاعران دیگری بودند که در افتتاحیه‌ی این دوره به شعرخوانی پرداختند.


کانال شهرستان ادب در پیام رسان ایتا کانال بله شهرستان ادب کانال تلگرام شهرستان ادب
تصاویر پیوست
  • افتتاحیه‌ی اردوی آفتابگردان‌ها
امتیاز دهید:
نظرات

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.